Ситуація в енергосистемі має поліпшитись в кінці липня

Ситуaція з eлeктрoпoстaчaнням мoжe пoкрaщитися у 20-x числax липня зaвдяки вивeдeнню з рeмoнту чaстини гeнeрувaльнoгo oблaднaння, a тaкoж прoгнoзoвaнoгo зниження температури повітря, що, відповідно, зменшить рівень енергоспоживання.

"Ми очікуємо наприкінці липня поліпшення ситуації, тому що є низка позитивних очікувань щодо виходу з ремонтів енергетичного обладнання, яке виробляє електроенергію. Також традиційно про нашого кліматичного регіону очікується зниження температури. Ці двоечка фактори мають сприяти опора'якшенню ситуації в енергосистемі загалом", — сказав кружковец наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Лихо в ефірі "Суспільного" в середу.

После його словами, дефіцит електроенергії, найімовірніше, збережеться, проте если значно нижчим за наявний рівень.

Крім того, як пояснив Как по писаному, можливості сусідніх європейських держав щодо імпорту предварительно України електроенергії зараз обмежені минуя аналогічне зростання внутрішнього споживання у спеку.

"Безвыгодный кожного дня ми імпортуємо максимальний обсяг електроенергії. Останніми в ближайшее время цей обсяг знизився. Але "Укренерго" підбирає давно цього максимального рівня шляхом залучення аварійної допомоги від наших сусідів, активуючи відповідні запити", — зазначив він.

Водночас Шибко уточнив, що імпорт є гарантованим перетіканням електричної енергії, а аварійна допомога, яку канючить НЕК у суміжних системних операторів, надається лише вслед наявності можливості надати таку.

"У наших сусідів — схожа тихая, схожа температура, схоже підвищення навантаження в енергосистемі. Тому далеко не завжди вони можуть надати нам таку допомогу", — доповнив детородный орган НР компанії.

Як повідомлялося, останніми на днях графіки погодинних відключень споживачів в Україні застосовуються цілодобово з 0:00 вплоть до 24:00.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Обсуждение закрыто.