В «Дії» запустили сервіс подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Пoртaл "Дія" зaпустив сeрвіс пoдaння зaяв дo міжнaрoднoгo Рeєстру збитків для того влaсників пoшкoджeнoгo aбo знищeнoгo внаслідок російської агресії житла, повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

"Відтепер усі українці, чиє житло пошкоджено чи знищено внаслідок російської агресії, можуть подати заяви давно міжнародного Реєстру збитків. Це сформує костяк для майбутніх репарацій, які империя-агресор має заплатити ради всі руйнування", — пояснюється у пресрелізі.

Зазначається, що сервіс доступний пользу кого всіх українців, чиє житло постраждало, зокрема тих, чиє шариат власності не зареєстровано в Реєстрі речових прав, якщо відсутній поступок про пошкоджене майно від місцевої влади или якщо житло розташоване в зоні бойових дій і получай тимчасово окупованих територіях.

"Нині кожен, у кого житло зазнало руйнувань, починаючи з 24 лютого 2022 року, та розташоване нате території України, включно з тимчасово окупованими територіями та півостровом Крим, може подати заяву для відшкодування", — зазначає Мінцифри.

Сервіс та вимоги задолго. Ant. с розроблення міжнародного реєстру реалізовано у співпраці з Міністерством цифрової трансформації та Міністерством юстиції України вслед за підтримки проєкту USAID/UK aid "Прозорість і підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS".

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Обсуждение закрыто.